Wednesday, July 15

eH2..aPe tU???

smlm aku klua nek moto..akibat kedegilan xmau use sweater yg byk yg ku ader..
aku di timpa sakit kronik yg x siyes..tp ingin ku kongsi besame kamu...

kpada student UMP.. dalam pejalanan melangkah masuk ke sebuah pasaraya yg agk femes dgn kebesaran nyer yg teletak sbelom jmbatan di tepi jalan pulang dari kuantan ke ump...huhu..pnjg x???senang cite la, aku g giant smlm..sampai2 je aku terase nk g toilet nk tgk muke aku yg agk hensem ni.. tp ade sesuatu tlah belaku..mula2 aku x prasan la kan..then bila aku pndang skali lg, so..huh!~mmg x salah..aku da agak n dapat rase dah...hehe.. (mcm cite push la plak)..aku nmpk sesuatu kt sink..eh..mcm aku tau mnde ni..ectually xtau pon sape punye..so, aku xtau pe nk buat mase tu..aku pon jd bingong...sambil merenung bekas kain merah sebesar 3x6 inchi yg terbuka tu..beg pompuan ni!!mcm beg datin..huh!!~ape die wat kat toilet laki ni.. aku perhati kn mmg tggal gincu, blusher, cermin n pe tah..tp byk la ktak alat solek..kompem n x salah lagi pompuan yg punyer..xkn la ade org yg mcm2 kat cni kot...ku x tahu..smpai la sorg budak llaki melayu masuk..n 2 org cina jgk masuk.. sume bepakaian org keje kat citu..so, cina ni pon perasan..die try kol kawan die..n aku bgtau la bdk melayu yg nk kluar tu.. pe ayt yg die ckp.."ade handset x kt dlm tu??"."xde la,.."."kne sapu la tu." mmg aku dah agk ade org yg sapu mende tu..then bdk tu bole klua ngn x buat pape..aku jd sebesalah plak...so aku pon nk blah la..tp tu la..time aku klua, mmg kbetulan sgt,ade security giant kot(pompuan india)..aku tgk pkaian die ngn tag yg die pkai..so, aku ckp la.."kak, dalam toilet laki ade dompet pompuan."so, die sruh aku amek..aku masuk n amek beg tu bg kat die..n die bwak kat mne tah..aku x folo die..assume baik je la...yg pnting keje ku setel..aku da x rase salah pape..hehe..aku trus pejalanan ber shoppin aku..korang rase btol ke ape yg aku buat?? kalo korg kat tmpat aku la kan..ape korg buat??hah!

so, pas ni sape yg g giant tu..or tempat2 laen ker nk g shopin ke, hape ke..jgn bwk wet byk sgt n becareful..ade mata2 yg x guna ni sdg perhati kan kamu...klo bawak duit byk tu pandai2 la smpan kt tempat slamat yer..aku suggess smpan kat baju dalam mcm nenek aku..kompem slamat..ahaks!!~ xpon x yah la dompet beso2..nnt beso mate org nengoknye.. simpan dln kocek trus je..org xleh curi, xleh ragut, tp klo kne rompak tu redha je la..in case aku pon pnah kne rompak kat seven-11 tmpat aku keje..keje 2 bulan 3 kali kne rompak..2 hari ujung bulan, yg 1st tu kne 2 kali dalam satu mlm..ceh..seb bek umo aku pnjg lg..hehe..alhamdulillah, syukran2..

p/s: jd insan terbaik utk org laen sbb org akn sntiasa mghargai kehadiran kamu...

5 beBeLan:

.o r k e d. said...

hargae kmu juge (:

eKyN said...

terbaek r baby ni..haha
mmg kalo aku jd ko pon aku amek beg tu kasi guard je...

em hahah nk glak pon ade aw..
bkn ape..memula aku bace aku ingat story pasal pondan or mak nyah..
ye r beg pompuan dlm toilet laki..
hahah...skali kes beg kene ragut

p/s: kambing ragut rumput...tu lg baek

~wandie~ said...

orked:thanx...~

ekyn:klo harimau baham ko pon okay jgk..hehe ;p

p a n y said...

huhu ok la tu. at least buat satu kebajikan~!

~wandie~ said...

btul3..hehe


ceria kite besame..