Wednesday, March 4

aKu peDuLi HaPe!!~huh//

satu hari, aKu pergi ke sebuah restoran kegemaranku dan memesan ayam panggang seekor..Beberapa minit kemudian pesananku sampai... Tapi sedang aKu menikmati makananku.. pelayan yang lain menghampiriku dan berkata..
"Maaf, Encik... Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu. Dan ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada... Maaf ya Encik." aKu menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah.. lalu berkata,"Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya."
Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil membawa pisau menghampiriku.
"Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki engkau. Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu. Pendek cerita.. apapun yang engkau lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau."
aKu terdiam beberapa minit.. lalu perlahan-lahan aKu mengangkat ayam tersebut, membawa ke mulutku dan menjilat bontot ayam tersebut..

xde kene mengena dengan ku..aku peduli hape
..//~~

0 beBeLan:


ceria kite besame..