Saturday, July 19

Salam Permulaan Aku...

nama ku sumee...aku suke choki-choki...


assalamualaikum wa bismillah...

ni mgkn post aku yg 1st but sebenanyer x la..aku da de 1 page..tp kat situ tmpat aku kumpol article je..dah lame aku ade plan dah...aku nk wat 1 g untok aku cite pape je yg pasal hidop aku..ok la... pendek kan cite, hdop aku cmni la...epi tu epi gak la...tp bese la..idop sape xde masalah??dah mcm2 jadi kat aku..korg nk tau x?? hmm...

pasal status
status aku skrg masih 'available'...wlau pon rmai gak la yg 'nk'...dlu susa2 cari...skrg da dtg byk, nk lari plak..tu la...bujang sng la kte kan...eh, mcm boye la plak..hehe....aku ni sbagai laki kn...mmg x bole lari dari masalah ngn pompan..klo yg tu, cm2 la...yg ni, cmni la...susah tol.. pnin kpla..so klo syg, syg la...klo x, tggal je la..(aku pon byk kali da kne reject)....ni la idop..redho je la.. kate org ,'fair and square'...klo nk jgk x sala..klo ade bran wat la...kt owg pe??ambil nyelam mnom air..aku x bleh la...aku kne ade lesen khas..klo lulus bru ley jln...
hahaha (ank mok la kate kn..)

pasal ekonomi...
ekonomi mmg nazak abes...sem ni bjet kurang la..nk bli pape pon x dpt..nsib bek aku keje ari tu..tp tu pon x ckop...idop klo x utang tu, x sah... utang pon kne bayar....'barang bru' ni lg..... tau x?? jgn la pk brok plak..brang bru = beg camping la.. mmg da ngidam lame da..pas2 kne saman plak...aiseh...masalah btol...hmm...nk je mntk tlg kat owg kmpg sne...tp, bile pk2 blik..x pyh la..da la aritu diorg bz n risau psal akk nk dpt baby 1st...wat pengetahuan korang..aku ni, baru je mggu pas nek pangkat jd pokcik.. (alamak... tue sgt ke aku ni dh...) pape pon aku epi la jgk smbt org baru dlm family..skrg sume da brubah..ma aku slalu ckp psal aku kt akk....die rsau giler kat aku..ma aku tu org nye sgt amek brat psal ank2 die...tp aku rse lbey lg dri ma org len..sbb sume bnde die akn setelkn...tu sal die x bpe pecaye kt ank die..blanje kte pon die nk uruskn sume.....wet sume kne bg die.... sbb akk2 aku pon salu cm2..da keje bru diorg nk blaja wat saving...tu la spesel nyer ma aku ni...sgt ambil berat pasal ank die.... (wa..bruntong nyer aku...jgn jeles ea..)pape pon aku nk cbe ubah keadaan tu sbb aku ank laki.. aku nk blaja dari skrg..smpai bile nk hrp kn die...bkn nk lpekn die pon...x la...aku syg ma aku sgt2 tau..aku xnk susakn die je....skrg ni ekonomi trok gak la.....sape kesian kat aku tu, hulur2 la sket...kesian kat aku... ;p walaupon harge minyak naik..aku tetap nek beskal je.. (nk save bajet, nk bli moto tp wet x ckop lg.. hahaa) skrg, aku tgh tggu gaji aku yg x smpai2 ni..alhamdulillah...x sia2 aku keje...da la bhya.smpai 3 kali aku kne rompak..tu la...risiko keje..x bleh nk elak..hmm... so, pasni saving mesti ade....

pasal stadi plak...
folo tru je la...tp xley tggalkn.. igt pesan kakla (akk aku no2 tu) die kamcing la..akk 1st kakya (hubungan aku ngn die bole la..bese2 je..) kakla salu pesan..ma rsau sgt..so jgn tggal stadi... aktif tu bole...tp stadi 1st...skrg subjek bru...klas pon baru..hmm, mulai sem ni aku nk tggi kn pointer aku(azam aku mse sem pas... x kesampaian sbb ade konflik dlam fmily aku.. psal aku la..)...xpe2, yg pntg matlamat+target+usaha+tawakal=bejaya..tu la resepi kjayaan..but i need support from others...speakin la plak..xpe2 bgos2..ade usaha maju kn diri..aku je kne seswai kn dri...

sblom aku lupe..
aku nk ucap slamat ari jadi kat akk aku sorg yg salu tman aku kat cni ni....name die ainee... huhuhu.. walaupon pkwe die x kasi aku jd adek angkt die..aku peduli ape..bese la..akk kate, sape x jeles...huhu..xpe2, aku paham.. ;p

i'm sori 2...
pepol2 yg trase kat aku or ak ad sala kate...wat tesinggung tu...kite mnusia bese je..xley lari dri sala kn...n sori gak kat sape2 yg aku ade wat sala gak...kat member2 aku..sori yer guys..
mntk halal la pe yg aku ade terambik o sengaje amik tu....temakan ke...aku halalkn korg n maafkn korg gak....(alamak, ase nk nanges la plak...sdeh tol aku.. =<)

thnx plak tok ...
sume family aku especially, kak nur, kak emme, kak ainee sbb byk help+shre opinion wif me n to all my fren sme ade ak knal or tidak... n not forget to pepol2 yg jengok2 kt page aku ni..
maseh la ye...smoge enjoy sgale2...n sape2 nk komen or tego2 aku..da de da kat tepi ni tmpat die...jgn la malu2 or segan2...i love u 2 b my fren n love u 2 komen me...i love u much...tq

2 beBeLan:

ExpectDUnexpected said...

xde la complicated sangat sebenarnya... tapi dari cara tulis tu... uish! complicated abes!!!

~wandie~ said...

aku ni agak complicated jgk la..hehe~


ceria kite besame..